simav yerli halkından temin ettiğimiz yeni mahsul tamamen doğal ve lezzetli yerli fasulye.
500gr (Tarhanacı)Kuru fasulyeyi 8-10 saat önceden bol suyla ıslatın.
Yemeğinizi pişireceğiniz zaman suyunu süzün ve duruladıktan sonra kenarda hazır edin.
2 adet Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
2 yemek kaşığıTereyağı ve 1 yemek kaşıpı zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırın.
Soğanları ve 200gr kuzu kuşbaşı etini(dilereniz kemiklide olabilir) bu yağda suyunu salıp çekene kadar güzelce kavurun.
Etin üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip onları da kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin.
1 çay kaşığı Tuz ve karabiberle birlikte fasulyelerin üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak suyu da tencereye ekleyip kapağını kapatın.
Düdüğü öten tencerenin altını kısın ve 30 dakika kadar bu şekilde pişirin.
Altını kapattığınız tencereyi dikkatle açıp fasulyelerin kıvamını kontrol edin.
Soğutmadan servis edin, Afiyet olsun...